onsdag 12 januari 2011

Fordonsbranschen kräver besked om fortsatt stöd till fordonsgas!

Anders Mathiasson, VD Energigas Sverige, skriver tillsammans med företrädare för fordonsgasproducenter och bilföretag om Regeringens uteblivna besked om fortsatt stöd till fordonsgasens utveckling. Läs artikeln genom att klicka här.

Fordongas är utan tvivel det miljöbästa drivmedlet. Den största andelen metan i fordonsgasen kommer dessutom från inhemskt producerad biogas av företrädesvis gödsel och hushållsavfall.

Diskussionen om hönan och ägget. Vad kommer först, ökade volymer fordonsgas eller efterfrågade bilmodeller som konsumenterna vill köra. När tjänstebilsmarknaden, som är den drivande marknaden för nya bilmodeller nu efterfrågar gasbilar, så är det reducerade förmånsvärdet en viktig del.

Det är därför avgörande att regeringen snarast lämnar besked i frågan om fortsatt nedsättning av förmånsvärdet. Detta för att en ny marknad ska få luft under vingarna.

Om de nationalekonomiska översteprästerna på Finansdepartementet kan tänka sig en fortsättning av denna nedsättning, kommer ett viktigt område fortsätta utvecklas. Det är ju som bekant transportsektorn som är den springande punkten i vår viktiga klimat- och teknikomställning.

Tack för ett bra inlägg!

Inga kommentarer: