onsdag 2 mars 2011

Biogas i svenska massmedier 2011 03 02










God förmiddag!

Väderleksrapporterna blir allt mer positiva för alla oss som längtar efter vårsolen och alla vårtecken. Vi är inte bortskämda med solsken den här tiden om året.

Vad som dock är positivt, är rapporteringen i massmedia och sociala medier om svensk biogas. Jag ska försöka hålla min ambition verksam. Ambitionen att presentera dagens massmedier skriver om biogas dag för dag. Vi får se om jag håller hela vägen, men vi gör ett försök!


Biogas i massmedia, på hemsidor och sociala medier, onsdagen den 2 mars 2011.

Bilbranschen och konsumenterna tar ansvar för miljön.
Motorbranschens riksförbund presenterar ny statistik som visar utsläppsminskningar i fordonsflottan.

Norsjö kommuns hemsida kan vi läsa om energiprojektet SMALLEST. Småskalig biogasproduktion visas upp för företagare och branschfolk i norden.

På Riksdagens hemsida publiceras Maud Olofsson, Näringsminister(Centerpartiet)svar på en fråga från Carina Hägg (S) om förgasning av biomassa. Regeringens satsningar på förgasning av svartlut från Domsjöverken samt förgasning av flis i Göteborg tillhör de största satsningarna på energiforskning någonsing.

PÅ Icanyheter kan vi läsa om Coops leverans av middagstjänster. Deras leveranser sker med biogasbilar.

Jörgen Tjärnström (FP) skriver på debattsidan i Norran om kritiken mot att Skellefteå kommun har slutat ge parkeringsrabatt för miljöfordon.

Det var ett litet axplock från massmedier, hemsidor och sociala medier.

Håll till godo. I morgon torsdag kommer en ny uppdatering!

Inga kommentarer: