fredag 11 februari 2011

"Bygg gärna, men inte nära mig"










Stockholm stad vill låta Swedish Biogas International bygga en biogasanläggning i Skarpnäck söder om Stockholm. Stockholm behöver mer gas, mycket mer gas. Marknaden för gasfordon växer så det knakar. Det enda hindret är brist på fordonsgas. Samtidigt byter Stockholm gas ut stadsgasen mot naturgas- biogas och luft vilket skapar ytterligare efterfrågan.

Protesterna låter inte vänta på sig. Det finns inga motståndare mot biogas, detta utmärkta energislag för transportsektorns förvandling. Varför protesterar de boende mot en biogasanläggning? Enligt Sveriges Radio är oron för buller och eventuell doft från anläggningen stor.

Jag ber att få upplysa sällskapet om att biogasanläggningar inte ger ifrån sig någon lukt. Om man inte sticker ner nosen i rötkammaren, eller för den del går bredvid lastbilarna som tömmer sitt avfall (substrat) ner i rötkammaren.

Stockholm stad har polisanmälts för miljöbrott då man har sågat ner några hundraåriga ekar, för att göra plats enligt detaljplanen. Herregud!

Vi måste göra uppoffringar. Vi måste göra dom nu. Låt oss samtidigt göra upp med attityder som följande: "Bygg gärna - men inte nära mig". Det är förödande för samhällsutvecklingen om rädsla och okunskap får råda.

Fram för mer biogasproduktion i Stockholms stad och län!

Länk till Sveriges radio

Länk till Swedish Biogas International

Inga kommentarer: