måndag 6 juli 2009

www.hållbarastäder.nu

Almedalsveckan 2009 präglades av klimatfrågan och fokus på hållbar utveckling. Ingen partiledare med självaktning kan i dessa dagar undanlåta sig att kommentera klimatfrågan. Självfallet så, även under politikerveckan i Visby 28 juni - 3 juli 2009.

Svenska Gasföreningen, Avfall Sverige, Svensk Fjärrvärme och Svenskt Vatten arrangerade under måndagen den 29 juni ett seminarium med fokus på den hållbara staden. Hur skapas synnergier som leder till den hållbara staden? Räcker det med goda exempel som via en fasad visar på möjligheten till hållbart byggande, eller krävs den systemlösningar.

Lars Törnman, Kirunapartiets ordförande och kommunalråd i Kiruna fanns med vid det påföljande panelsamtalet. Kiruna har den eminenta utmaningen av att flytta staden från punkt a, till punkt b. Ett projekt som beräknas att kosta ca 30 miljarder.

Stig-Björn Ljunggren, Fri debattör (Folkhemsstudier) modererade samtalen.

Titta på www.hållbarastäder.nu och följ det arbete som de fyra branschföreningarna, banbrytande i sitt slag, har inlett för att hitta goda exempel och utvecklingsmöjligheter för att skapa den hållbara staden.

Inga kommentarer: